Kuvaajat

Kuuden lehtikuvaajan valokuvanäyttely Katse valoon –  Vaade valgusesse kiertää tulevan talvikauden aikana Suomessa ja Virossa. Näyttelyssä on kuvia Viron maaseudulta kesältä 2018.

Näyttelyyn osallistuvat valokuvaajat:


Tommi Huusko
Valokuvaaja ja dokumentaristi. Kuvajournalismi on harrastukseni ja ammattini. Uusiin paikkoihin matkustaessani kierrän paikallisia valokuva- ja taidegallerioita. Odotan innolla ryhmämme valo-
kuvanäyttelyä Viron maaseudulta. Tarjoamme näyttelyssä näkökulman virolaiseen elämänmenoon ja luontoon suomalaisin silmin.

Tommi Huuskon nettisivut.

Tuija Hyttinen
Valokuvaaja ja graafinen suunnittelija jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Aiemmat Viron kokemukset olivat lähinnä Tallinnasta, tällä kuvausmatkalla avautui uudenlainen näkymä virolaisuuteen. Virossa viehätti erityisesti yhteisöllisyys ja omien käsitöiden ja kulttuurin arvostaminen.

Tuija Hyttisen nettisivut.

Tanja Koskinen
Taidehistoroitsija-valokuvaaja. Merilappilainen, joka on asunut yli 20 vuotta Keski-Suomessa.Valokuvaaminen on minulle keino välttää sisälöllisiä ja esteettisiä viestejä. Olin tyypillinen vironmatkaaja, joka oli käynyt laivalla Tallinnassa. Kun matkasimme Tallinnan ulkopuolelle Virosta avautui matkailijan aarreaitta.

Tanja Koskisen nettisivut.

 

Sanna Kuitunen
Valokuvaaja ja toimittaja, joka asuu Keski-Suomessa metsän reunassa peltojen keskellä. Viron upea maaseutu ihastutti ja yllätti positiivisesti kesäisellä kuvausmatkallamme. Oli todella mielenkiintoista päästä tutustumaan tarkemmin luontoon, paikallisiin ihmisiin ja maaseutuyrityksiin.

Sanna Kuitusen nettisivut.

Anne Lius-Liimatainen
Toimittaja ja valokuvaaja. Nautin uuden oppimisesta ja monipuolisuudesta työssäni suunnattomasti. Virossa en ollut Tallinnaa pidemmällä käynyt, joten reissu maaseudulla oli hyvin antoisa, jännittävä ja opettavainen. Erityisesti ihmisten vieraanvaraisuus ja oman kulttuurin arvostaminen tekivät syvän vaikutuksen.

Anne Lius-Liimataisen nettisivut.

Hannu Lehtinen
Tuottaja, käsikirjoittaja. Haljalan ystävyyskunnan Pyhtäänlehden toimittamisessa täyttyy kolmas vuosi. Muuten työmaani on Etelä-Suomi. Virossa kuvaaminen on tuttua, Soomaa oli tuntemattomampi. Kuviamme katsoessa vahvistui Yleisradiossa todettu ”Viron juuret ovat kielessä, laulussa ja haaveessa”.

Hannu Lehtisen nettisivut.